Webbdesign

Webbdesign är utseendet, strukturen och funktionen på din hemsida

Målet med en lyckad grafisk design för en hemsida är att ni som kund ska få en unik, modern, snygg och klassisk hemsida som är skräddarsydd för just ert företag, er verksamhet, era idéer, visioner och mål och där kunden enkelt hittar rätt information. I samarbete med er skapar vår webbdesigner en grafisk design med bilder, färger, och layout för er hemsida och även en ny logotyp och grafisk profil vid behov. Vi vill att er digitala närvaro ska vara snyggt designad så att era kunder får bästa upplevelse och intryck av ert företag. Genom ett nära samarbete och regelbunden kommunikation ser vi till att ni är med hela vägen i processen. Syftet med webbdesignen är att effektivt presentera både ert varumärke, hur hemsidan kommer att fungera i praktiken för era kunder och att skapa en hemsida ni kan vara stolta över.

Unikt Utseende

En bild är värd tusen ord och med ett utseende som representerar ert varumärke så ser vi till att er hemsida är värd att prata om. Hemsidan är det centrala verktyget för din digitala marknadsföring och den ska presenteras på rätt sätt. Vi skräddarsyr designen av din hemsida från grunden efter vad som är viktigt för er att förmedla. Vi använder inga designmallar - för en vackrare webbupplevelse.

Struktur

Strukturen handlar om hur informationen på er hemsida presenteras på bästa sätt. Här tar vi hänsyn till vad som är viktigt för er och lyfter fram detta. Vi hjälper till med att bolla idéer av texter och vad man ska tänka på när man skriver för webb. Under designprocessen skapar vi ett flöde på hur besökare kommer att navigera på er hemsida så att man enkelt hittar det man söker.

Funktion

Funktionaliteten går hand i hand med strukturen men är mer fokuserad på hur besökare använder er hemsida för att uppnå sitt eller ert mål. Flödet på er hemsida ska vara både logiskt och känslobaserat. Med väl utprövade designprinciper hjälper vi er få både en vacker och välfungerande design för att användarens upplevelse ska bli optimal.

Så här ser processen ut när vi arbetar fram en webbdesign till ert företag

1. Förstå ert företag

För att kunna skapa en skräddarsydd design är det första steget att vi sätter oss in ordentligt i din verksamhet. Vi utgår helt ifrån ditt företags behov. Därför är det viktigt att vi sätter oss in i och förstår ditt varumärke, din verksamhet, din huvudsakliga målgrupp och din målsättning för hemsidan. Vi kan givetvis även utgå från en design du redan har.

2. UX/UI

UX och UI design står för User Experience och User interface och syftar till användarens upplevelse av att använda en hemsida eller en app. Det är viktigt att man som användare snabbt hittar det man söker, och snabbt ser hur man kan köpa det man vill ha. Den som besöker er hemsida ska med så få klick som möjligt hitta det de söker. Därefter ska man snabbt kunna kontakta någon som kan hjälpa en. Vi utvecklar först en karta/struktur för hemsidan som hjälper oss att definiera nyckelfunktionerna på er hemsida och låter detta leda designprocessen.

3. Innehållsstrategi

I denna del av processen kan vi tillsammans avgöra vilket innehåll som är nödvändigt för er hemsida och var innehållet bör placeras. Ni kanske behöver hjälp med att skriva nya texter eller redigera existerande texter. Vi kan hjälpa er hitta en bra skribent. Vi jobbar även tillsammans med ett flertal duktiga fotografer som kan hjälpa er ta foton till hemsidan som tex foton på tidigare utförda jobb, personal eller lokaler.

4. Grafisk Design

Vi designar de grafiska och visuella delarna, ofta kallade elementen på en hemsida. Allt görs ifrån grunden och är unikt för just ert företag. Efter ett möte med vår designer skapar vi en gemensam vision som inkluderar en sammanhängande grafisk design som syftar till att visualisera ert företags huvudsakliga värden och mål. Ibland behöver loggan uppdateras eller helt ändras för att passa in i det nya utseendet. Vi presenterar sedan vårt förslag till er.

5. Återkoppling och beslut

När all design är klar återkopplar vi till er och går igenom eventuella ändringar som ni vill göra. Sedan skickar vi ett ok till programmeringen som då börjar bygga hemsidan. Vi kodar allt ifrån grunden för högsta säkerhet och sidor som laddar snabbt. Din design blir nu en verklig hemsida.

6. Er webbplats/hemsida programmeras

Under programmeringen kan ni se hur sidan tar form. Ni får en länk där ni kan logga in för att följa arbetet. Inget syns ännu på nätet. När allt är klart och ni är nöjda med sidan beslutar vi gemensamt om ett datum då vi publicerar er hemsida för allmänheten på nätet. Ni kommer att ha god tid till att anpassa er marknadsföring till det datum ni väljer att publicera.

Våra webbdesigners

Kontakta oss för en gratis konsultation om ditt projekt så kan vi hjälpa dig få tag på rätt webbdesigner!

 • 2021-06-10 22:03 Webdesigners, Grafiska designers

  Peter Lundvik

  info
 • 2021-06-10 20:03 Webdesigners, Grafiska designers, Bilder för web, Design & Kreativt grupp, Grafisk design, Webbdesign

  Viktor Nordendahl

  info
 • 2021-06-10 13:39 Grafiska designers, Webdesigners

  Petra Blomberg

  info

Kundcase

Vad har vi gjort för våra kunder? Se våra kundcase nedan.

 • 2023-08-09 13:31 Webbdesign, Grafisk design, Webbutveckling, Logotyp

  Back up Sverige

  Vi fick äran att jobba med Back up Sverige från grunden för att ta fram en grafisk profil med logotyp, trycksaker och en vacker hemsida.

  info
 • 2023-06-20 13:00 Responsiv webb, Byggbolag, Logotyp, Webbutveckling, Grafisk design, Webbdesign

  Annahus Tunastugan

  Annahus är ett byggbolag som bygger bostäder med naturliga material med hållbarhet för livet. Vi har fått skapa en grafisk profil med varumärkesbyggande arbete, en genomgeånde webbdesign samt webbutveckling för deras nya hemsida.

  info
 • 2023-04-12 13:34 Webbutveckling, Webbdesign, Vårdbolag

  Molding

  Molding är en plastikirurgiklinik där vi fick äran att skapa en uppdaterad webbdesign och utveckling med genomgående strukturellt arbete.

  info
 • 2022-11-10 15:00 Digital marknadsföring, Grafisk design, Webbdesign, Responsiv webb, Webbutveckling, Bilder för web, Sökmotoroptimering, Vårdbolag

  Carl von Linnékliniken

  NKLT skapade en ny webbdesign, utveckling och varumärkesbyggande arbete för en av nordens bästa fertilitets-kliniker, Carl von Linnékliniken i Uppsala.

  info

Intresserad eller vill komma igång?

Du kan kontakta oss direkt på eller 018 - 490 63 00 och berätta om ditt projekt eller skriv in din e-postadress nedan så kontaktar vi dig och berättar mer.

Some fields are not valid
Mail me!

Allt du behöver för ditt projekt

Kolla in våra andra tjänster och ta reda på hur vi kan hjälpa dig uppnå din vision.

 • 2023-03-10 11:26 Dölj från startsidan, Vårdbolag
  Hemsida till vårdbolag
  info
 • 2020-11-12 13:39 Programmering grupp
  Webbutveckling
  info
 • 2020-05-18 11:28 Övriga tjänster grupp
  Tidsrapportering
  info
 • 2020-05-18 11:27 Programmering grupp
  Teknisk support
  info
 • 2020-05-18 11:26 Övriga tjänster grupp, Sökmotoroptimering, Digital marknadsföring
  Digital marknadsföring
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan, Snickare
  Hemsida till snickare
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan
  Do you need a new website?
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan
  Hemsida till bioteknikföretag
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan
  Hemsida till café och restaurangbranschen
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan, Prototyp, Start-Up
  Hemsida till Start-Up
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan
  Hemsida till bostadsrättsförening
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan
  Hemsida till hälsoverksamhet
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan
  Hemsida till byggbolag
  info
 • 2020-05-15 09:19 Design & Kreativt grupp
  Text & Copy
  info
 • 2020-05-15 09:18 Design & Kreativt grupp
  Fotografering
  info
 • 2020-05-15 09:17 Övriga tjänster grupp, Sökmotoroptimering
  Sökmotoroptimering
  info
 • 2020-05-15 09:17 Programmering grupp
  Appar och Webbsystem
  info
 • 2020-05-15 09:16 Design & Kreativt grupp
  Grafisk design
  info
 • 2020-05-15 09:15 Design & Kreativt grupp
  Webbdesign
  info
Login